Sunday, February 3, 2013


කඩල ව්‍යාන්ජනය

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

තම්බා ගත් කඩල - 200g 

සුදු ලුනු බික් 3

පොඩි බොම්බයි ලුනු ගෙඩි 1

ඉගුරු අගලක කැබෑල්ලක්

කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැදි 1ක්

සුදුරු කුඩු තේ හැදි 1/2 ක්

කහ කුඩු තේ හැදි 1/4ක්

ගරම් මසාලා(කුලු බඩු ජාතියක්) කුඩු තේ හැදි 1/2ක් 

තක්කාලි සොස් (tomato source) මේස හැදි 1 1/2ක්

තෙල් මේස හැදි 2 ක පමන

අවශ්‍ය පමනට ලුනු


සාදන ක්‍රමය

සුදු ලුනු , ඉගුරු සිහින්ව තලා ගන්න
බොම්බයි ලුනු ගෙඩිය සිහින්ව කපා ගන්න
භාජනයක් ලිප තබා , තෙල් දමා රත් කරන්න
තෙල් රත් වු පසු එයට  ඉගුරු, සුදු ලුනු හා 
බොම්බයි ලුනු දුබුරු පාට වන තුරු බෑද ගන්න




පසුව ගිනදර අඩු කර කොත්තමල්ලි කුඩු,සුදුරු කුඩු, කහ කුඩු , මිරිස් කුඩු දමා
තරමක දුබුරු පාට වන තුරු බෑද ගන්න

(සැ.යු. තුන - පහ රත් වු තෙලට දමන විට ගින්දර අදු කරන්න, නැතහොත් තුන - පහ වර්ග පමනට වඩා බෑදුන හොත් රසය අඩු වෙනවා.)

තක්කාලි යොදන්නේ නම් මෙම අවස්ථාවේදි යොදන්න.

මින් පසුව මෙයට තම්බා ගත් කඩල දමා කලවම් කර
ලුනු හා වතුර ටිකක් එකතු කර 
මද ගින්දරේ ම්නිත්තු 20 ක් පමණ පිසින්න......

පසුව මෙයට තක්කාලි ....... දමා යලිත් කලව්ම් කරන්න. 

ඉන් පසුව යලිත් ම්නිත්තු 5 ක් පමණ පිස ලිපෙන් බා ගන්න..




(සැ.යු. දැන් ලුනු - ඇබුල් බලන්න.)

රස බොජුන් ඉගි....
මෙයට පොල් කිරි දමාද පිස ගත හැක.
තැම්බුන කඩල ස්වල්පයක් හැන්දෙන් පොඩි කර ගැනීමෙන් තවත් 
උකු කර ගත හැකියි.

1 comment: